Hoogpolig tapijt

Tapijt is er in vele soorten, kleuren, materialen en structuren. Hoogpolig tapijt wordt gekenmerkt door de structuur die tot stand komt door de hoge c.q. lange pool.

 


Deze soort is momenteel populair en geeft een luxe uitstraling aan uw interieur. Daarnaast is het heerlijk zacht en kan men er ook heerlijk op liggen. Het is vooral geschikt voor de woonkamer en de slaapkamers, plekken waar comfort voorop staat en het tapijt niet onderhevig is aan al te veel vuil. Door de hoge pool kan vuil en stof zich er namelijk diep in nestelen. U zult zeker een soort kunnen vinden die past in uw interieur, want wat stijl en materiaal betreft is er zoveel aanbod dat u altijd de juiste keuze zult kunnen maken. Let u altijd op de kwaliteit, want naast het feit dat vuil diep kan doordringen is een tweede nadeel dat het gemakkelijk kan pletten.

Manieren van onderhoud en reinigen
• Al veegt men de voeten goed bij binnenkomst in de woning, er wordt altijd nog wel vuil mee naar binnen genomen. Dit komt in het tapijt terecht en al stofzuigt men frequent en goed, er zullen altijd resten blijven zitten.
• Minimaal twee maal per week stofzuigen is een must. Zorg ervoor dat u een borstel voor aan de stofzuiger koopt die speciaal geschikt is voor hoogpolig tapijt, Ook het vermogen van de stofzuiger speelt een rol en dit moet hoog zijn.
• Vlekken dient men altijd direct en op de juiste manier te verwijderen. Zorg dat u een overzichtje heeft waarop precies is vermeld hoe u iedere soort vlek het beste kunt verwijderen.
• Een keer per twee of drie jaar is het wel nodig om uw hoogpolig tapijt een grote beurt te geven. Dit kunt u zelf doen, maar ook uitbesteden aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het reinigen.