Berber tapijt vervaardigd van wol

Berber tapijt is vervaardigd van wol. Naast het feit dat wol een luxe uitstraling heeft, zijn op dit moment warme kleuren helemaal in en ook natuurlijke materialen zijn momenteel erg gewild.

 


Met een berber tapijt zit u wat dat betreft helemaal goed. Ook de traditionele onopvallende naturel kleur die altijd zo kenmerkend voor dit materiaal is geweest, is nog altijd leverbaar en past in menig interieur.

Oorsprong en toepassing
Berber tapijt stamt van oorsprong uit Noord-Afrika. Zoals al gezegd zorgt de uitstraling die eigenlijk altijd eigentijds blijft, voor het feit dat het materiaal nooit echt uit is geweest. Daarnaast leveren de kwaliteit en duurzaamheid zeker een bijdrage aan de populariteit. Het past daarnaast bij alle stijlen interieur, dit mede door de tijdloze uitstraling, maar ook omdat het in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar is, van naturel tot bruin en van grijs tot groen. Daarnaast zijn er ook meerdere stijlen te vinden, waarbij vooral de structuur een belangrijke rol speelt. Denk hierbij aan hoogpolige, een traditionele berber en een taiga. Zelfs in een modern en trendy interieur zal het goed tot zijn recht kunnen komen.

Structuur, poolhoogte en knopen
Er is een groot verschil in dikte en weefseldichtheid.
• Hoe meer knopen het tapijt heeft, hoe beter de duurzaamheid en hoe langer de levensduur zal zijn. Berber wordt geknoopt en men spreekt van enkeldraads geknoopt en dubbeldraads geknoopt. Enkeldraads geknoopt betekent dat elke knoop met een enkele draad wordt geknoopt en bij een dubbeldraads uitvoering wordt elke knoop met twee draden geknoopt. Een dubbeldraads berbertapijt is sterker en ziet er fijner uit.
• Er is ook verschil in poolhoogte en gangbare maten zijn bijvoorbeeld 25 mm en 35 mm.
• Omdat het wordt gemaakt van wol en meestal behoorlijk dik is, zullen koude voeten tot het verleden behoren.