Op zoek naar goedkoop tapijt

Wanneer u nieuw tapijt nodig heeft in uw woning, dan heeft u een enorme keuze, die in feite wordt begrensd door uw budget.

 

 


De prijs van tapijt wordt meestal uitgedrukt in een bedrag per strekkende meter, waarbij kamerbreed standaard 4 meter breed is. De duurdere merken hebben soms ook een versie van 5 meter breed. De prijzen kunnen variëren van 15 euro per strekkende meter tot wel meer dan 200 euro per strekkende meter kamerbreed.

Invloeden op de prijs
Wanneer u tapijt van 15 euro per strekkende meter naast tapijt van 200 euro per strekkende meter legt, dan ziet en voelt u ongetwijfeld verschil. Het blijft echter niet alleen bij het zichtbare verschil in uitstraling, ook de kwaliteit en duurzaamheid zullen verschillen. Het gebruikte materiaal en de afwerking, maar ook de vuilbestendigheid en het gevoel van comfort zullen bij de duurdere varianten beter zijn dan bij goedkope uitvoeringen. Wanneer u een beperkt budget heeft, dan zult u op zoek moeten gaan naar goedkoop tapijt.

Op zoek naar laag geprijsde vloerbedekking
• Wanneer u tapijt zoekt dat altijd goedkoop is, dan zult u dit moeten zoeken bij bouwmarkten en woonwinkels die bekend staan vanwege hun lage prijzen. In hun assortiment zult u altijd enkele soorten vinden die heel goedkoop zijn. Houdt er dan wel rekening mee dat dit van mindere kwaliteit is, minder bestand is tegen vlekken en vuil die er ook nog eens moeilijk uit te halen zijn, dat de afwerking niet altijd even mooi zal zijn, dat u kunt stuiten op weeffouten en dat de kleurkeuze beperkt zal zijn. Daarnaast is deze kwaliteit nooit geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden. Wanneer u een dergelijk tapijt echter in een kleedkamer of logeerkamer gebruikt, dan hoeft dit geen bezwaren op te leveren.
• Bent u op zoek naar kwalitatief redelijke tot goede vloerbedekking, maar dan tegen een lagere prijs dan normaal, dan zult u het vooral van aanbiedingen moeten hebben. Let op folders, opheffingsverkopen, heropeningaanbiedingen en andere speciale kortingen.
• Een andere goede mogelijkheid om goed tapijt tegen een lagere prijs te kopen, is door gebruik te maken van coupons c.q. resten die vaak met grote korting worden verkocht, maar dit is alleen mogelijk als u niet veel nodig heeft.
• Er zijn fabrikanten en groothandels die ook aan particulieren leveren, soms op een aantal vastgestelde dagen per jaar. Hier kunt u dan meestal tegen een gereduceerde prijs collecties van het vorige seizoen kopen.